MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
ИНСТИТУЦИИ

 

Времето во Скопје
Прогноза
АКТУЕЛНОСТИ
ОТВОРЕН ГРУПЕН ДОМ ЗА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ВО СКОПЈЕ 08.10.2019
Градоначалникот Петре Шилегов, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, претседателот на Сојузот на специјални едукатори и рехабилитатори, Горан Петрушев и директорката на Специјалниот завод Демир Капија, Александра Велковска, денеска присуствуваа на отворањето на групен дом во Скопје, во кој се сместени деинституционализирани лица од Специјалниот завод Демир Капија. Градот Скопје се вклучува во поддршката на лицата со најтежок о ...   повеќе
ГРАД СКОПЈЕ ПОСТАВИ НОВО ДЕТСКО КАТЧЕ ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ 07.10.2019
Град Скопје во текот на изминатите години континуирано, на повеќе локации во градските општини, како што се Карпош, Центар и Чаир, постави неколку детски едукативни просторни инсталации на тема „Во имагинарниот свет на децата“. ...   повеќе
ОСЛОБОДЕН И УРЕДЕН УШТЕ ЕДЕН ЈАВЕН ПРОСТОР ЗА ПЕШАЦИТЕ И ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ 04.10.2019
Екипите на Град Скопје изминатиов период уредија и ослободија од возила уште еден јавен простор во Центар. Пешачката патека спроти Соборниот храм којашто беше блокирана за движење на пешаците од паркираните возила сега е преуредена и ослободена од возила на задоволство на граѓаните. ...   повеќе
ШИЛЕГОВ: НОВИОТ ГУП ЌЕ ОВОЗМОЖИ НАЈВИСОКИ СТАНДАРДИ ЗА УРБАНИСТИЧКИ РАЗВОЈ НА СКОПЈЕ 04.10.2019
Во пресрет на почнувањето на процесот за подготовка на новиот Генерален урбанистички план на град Скопје градоначалникот Петре Шилегов и министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески, денеска имаа работна средба на која разговараа за начинот на кој Министерството за транспорт и врски, како ресорно министерство, може да се вклучи и да ја поддржи неговата изработка. Генералниот урбанистички план на Скопје е стратешки развоен план со општи елемен ...   повеќе
ШИЛЕГОВ: СО НОВИОТ ПЛОЧНИК ПРЕД ГТЦ, СКОПЈЕ ДОБИВА УШТЕ ЕДЕН УРЕДЕН ЈАВЕН ПРОСТОР
повеќе
33 НОВИ ЕКОАВТОБУСИ ОД MAN НИЗ УЛИЦИТЕ НА СКОПЈЕ
повеќе
ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ДЕЦЕНИИ, СЕ РЕКОНСТРУИРА УЛИЦАТА БЛАГОЈА СТЕФКОВСКИ
повеќе
„ЦВЕТАН ДИМОВ“ ДОБИ НОВА ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНА ФАСАДА
повеќе
ЗАВРШИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА БУЛЕВАРОТ КРСТЕ МИСИРКОВ
повеќе
СКОПЈЕ ГО ДОБИ ПРВИОТ ПАМПТРАК ПОЛИГОН
повеќе
ШИЛЕГОВ: ОВАА СЕЗОНА БЕЗ ПАЛЕЊЕ СТРНИШТА
повеќе
ШИЛЕГОВ: ВО ИДНИНА НИТУ ЕДНО ДРВО НЕМА ДА БИДЕ ЗАРОБЕНО
повеќе
СКОПЈЕ КОНЕЧНО ДОБИВА НОВ ТЕМАТСКИ ЗАБАВЕН ПАРК
повеќе
ДЕНОВИВЕ ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКТОТ ЗА ИЗГРАДБА НА НОВ МОСТ НА ВАРДАР ВО АЕРОДРОМ
повеќе
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПЛАНОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИИ НА СООБРАЌАЈНИЦИ И ДРУГИ ГРАДЕЖНИ ОБЈЕКТИ ЗА 2019 ГОДИНА
повеќе

Архива вести >>>

НАЈАВИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13390116