MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
Времето во Скопје
Прогноза
ЈСП
ЈАВНО СООБРАЌАЈНО ПРЕТПРИЈАТИЕ - СКОПЈЕ
 
 
Јавно сообраќајно претпријатие - Скопје е компанија од јавен интерес на градот Скопје. Главна активност е транспорт на патници во јавните градски и приградски области.
Компанијата е создадена со декрет на извршниот народен одбор на градот Скопје од 11.07.1947 а регистрирана на 17.01.1948 по име Јавно автобуско сообракајно претпријатие.
Со резолуција на Советот на град Скопје од 1989 истото е реорганизирано во Јавно транспортно претпријатие.
Јавното сообраќајно претпријатие има вкупно 377 автобуси и возат по 75 автобуски линии, од кои 34 се градски а 41 се приградски.
 
Адреса: бул. Александар Македонски 10, 1000 Скопје
Телефон: 3174-264; 3174-260
Е- пошта: jsp1@jsp.com.mk
веб страница: www.jsp.com.mk   

| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13607831