MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
Времето во Скопје
Прогноза
Ристо Пенов

ГРАДОНАЧАЛНИК НА ГРАД СКОПЈЕ
1996 - 2005

РИСТО ПЕНОВ
 
  
ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ
 
 • Датум на рагање: 1957 година
 • Статус: оженет (сопруга Нада - родена Поп-Георгиева), татко на два сина

ОБРАЗОВАНИЕ

 • 1990 - Постдипломски студии на Правен факултет при Универзитетот "Св. Кирил и Методиј" - Скопје со одбрана на магистерска тема "Кадровскиот потенцијал на Македонија - човечки ресурси како производен фактор"
 • 1979 - Дипломира на Економски факултет при Универзитетот "Св. Кирил и Методиј" - Скопје
 • 1975 - Гимназија "Раде Јовчевски - Корчагин" - Скопје
ПРОФЕСИОНАЛЕН АНГАЖМАН
 • 2000 -На локалните избори избран во втор мандат за Градоначалник на Град Скопје
 • 1999 -  Претседател на Либерално - Демократската Партија
 • 1997 - Потпретседател на Либерално - Демократска Партија -
 • 1996 - На локалните избори избран за Градоначалник на Град Скопје со четири годишен мандат
 • 1993 - Секретар на Демократска Партија се до нејзино фузионирање со Либерална Партија
 • 1990 - Раководител во претпријатието "Ангрокожа"
 • 1986 - Советник во економскиот тим на Петар Гошев
 • 1980 - Со својот професионален ангажман започнува во органите на управа на Град Скопје каде што работи на проблемите на економскиот и просторниот развој на градот

| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13615991