MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
Времето во Скопје
Прогноза
Милан Талевски

ГРАДОНАЧАЛНИК НА ГРАД СКОПЈЕ
1991 - 1993

 

МИЛАН ТАЛЕВСКИ
 
  
ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ
 
  • Датум на раѓање: 02.11.1954 година, Велес
  • Статус: женет, едно дете

ОБРАЗОВАНИЕ

  • Дипломирал на Електротехничкиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“ – Скопје
  • Гимназија “Ѓорѓи Димитров“ – Скопје
РАБОТНО ИСКУСТВО
  • 1985-1990 – ТП “Караорман“ – Скопје
  • 1993 – Основач на приватното претпријатие “Талинг“

ПРОФЕСИОНАЛЕН АНГАЖМАН

  • 1991(23 јануари) – Избран за прв повеќепартиски Претседател (Градоначалник) на Собранието на Град Скопје (70 одборници) на локалните избори оджани во декември 1990 година
  • 1993-1996 – Одборник во Собранието на Град Скопје

ОПШТЕСТВЕНИ АКТИВНОСТИ

  • Изградба на санитарната депонија “Дрисла“, во атарот на село Ракотници, со капацитет за депонирање смет за Скопје и околните градови предвиден до 2025-2030 година. Пуштена во употреба на 21 септември 1993 година
  • СРЦ “Матка“ – Изградба на кајак стазата и целиот партер околу стазата, како и нејзино приспособување за европски и светски натпревари; комунално уредување на викенд населбата Матка  

| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13615992