MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
Времето во Скопје
Прогноза
Комисија за права на пациенти
    

 

Канцеларијата за унапредување на правата на пациентите се наоѓа во просториите на Град Скопје,Барака 2

со адреса: Бул.Илинден бр.82.

Телефон за контакт: 3/297-278

е-маил: pravanapacienti@skopje.gov.mk

 
 
    
  

ИНФОРМАЦИИ ЗА КОМИСИЈАТА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА ПАЦИЕНТИТЕ НА ГРАД СКОПЈЕ (КПП)

 

Согласно Законот за заштита на правата на пациентите (Службен весни на РМ бр.82/2008, 12/2009), според кој општините и Градот Скопје се должни да формираат постојана Комисија и да отворат канцеларија за унапредување на правата на пациентите, во согласност со прописите од областа на локалната самоуправа, Градот Скопје на 46 -та  седница одржана на 07.07.2011 година ја усвои Одлуката за формирање Комисија за унапредување на правата на пациентите. Повеќе...  


 
    

 

 ПРОГРАМА ЗА РАБОТА НА КОМИСИЈАТА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА ПАЦИЕНТИTE (.pdf)  
    

 

  

 

ФОРМУЛАР - БАРАЊЕ (.doc)


 
    
   
    

| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13683610