MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ЗАВРШИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА БУЛЕВАРОТ КРСТЕ МИСИРКОВ
 

 

Со ноќно бележење на сообраќајна сигнализација заврши реконструкцијата и на другата страна на булеварот Крсте Мисирков кај Бит-Пазар во општина Чаир. Екипите на Град Скопје работеа со засилено темпо на реконструкција на булеварот и со градежни активности во текот на вечерните часови со цел избегнување на сообраќаен метеж, а целосната реконструкција заврши во најбрз можен рок.

 

 

 

Булеварот Крсте Мисирков за 15 дена е целосно и темелно реконструиран во должина од 1.350 метри во двете насоки, на потегот од крстосница кај Судска Палата до клучката Бит-пазар.

Град Скопје продолжува со интензивните градежни активности за реконструкција на градските улици и булевари во рекордно кратки рокови, а граѓаните добиваат квалитетни и безбедни сообраќајници. Во наредните денови се очекува завршување на реконструкцијата на булеварот Кочо Рацин.  

Назад   

Креиран од UserAA на 02.9.2019
ИНСТИТУЦИИ

 

НАЈАВИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13415034